Az időjárás nálam:

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Sonja White (törölt): Ha esetleg erre jársz, járj felém is. Vár egy meglepetés ;) (2010.04.15. 12:11) The Mystery of Love
  • blueraincoat: Szia! Én maradtam és egyelőre jó döntésnek látszik, hogy nem kapkodtam el a dolgokat. Köszönöm, h... (2009.03.13. 11:07) Hókusz-pókusz
  • vaneva: szia : ) érdekes...megkértek írjak egy vázlatot Menni vagy maradni címmel, beütöttem a keresőbe ho... (2009.03.12. 21:18) Hókusz-pókusz
  • blueraincoat: Nagyon rendeződni látszik :-). (2009.02.11. 18:33) Érdekes...
  • Sonja White (törölt): És rendeződik? Vagy csak látszik? :) (2009.02.10. 22:34) Érdekes...
  • Utolsó 20

Utazások az életnek nevezett hullámvasúton

Történetek az életemből, az életemről, gondolatok, valamik, zenék, dolgok, amiket emlékül hagyok fiamnak és mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy olvas.

Címkék

Idegenvezetés III.

2008.12.12. 20:07 | blueraincoat | Szólj hozzá!

Címkék: valami

Kedves utasaink!

Megérkeztünk Ambivalencia városába, mely ahogy azt említettem már a skizofrén spanyol betegek kolóniája volt az 1700-as években. A telepet a két Persona Non Grata nővér alapította, akik ikrek voltak, ráadásul hármasikrek, s erre a névre hallgattak: Uno és Dos. Legidősebb nővérüket Trést még kis korában államosította a spanyol kincstár a család egy balul sikerült cukorrépafelvásárlási akciójának következtében. A két fiatalabb nővér ezen úgy elszomorodott, hogy azonnal beléptek az eutanáziai irgalmas nővérek rendjébe, s kivándoroltak Chilébe, megalapítva a kolóniát.

Kevesen tudják, de úgyszintén a városka szülöttje volt a fiatalon elhunyt rock and roll sztár, Richie Valens is, aki az elmélázó szőke nőkről írta leghíresebb slágerét a La Bambát.

Városnéző túránkat az óvárosban kezdjük, melyet a helyiek példaértékű összefogással mentettek meg az enyészettől, s építészetének minimálstílusa miatt csak Ambipurnak hívnak (zárójelben jegyzem meg, hogy a purhab kifejezés is innen ered). A hangulatos kis vendéglőkben a helyi specialitásnak a kettőslátásnak hódolhatunk, amit szárított birkaheréből készítenek és karamellmártással tárolnak. Meleg nyári napokon délidőben a helyiek hada fogyasztja ezt a specialitást, kiülve a vendéglők teraszára, miközben tekintetüket a párába burkolózó Andok vonulataira vetik. Fenséges látvány ez kedves utasaink és még mindig kiapadhatatlan pénzforrásnak látszó palimadaraink!

De kicsit még visszakanyarodnék az egykori kolóniához, aminek magyar vonatkozása is van:
Pedro dos Pesos a legismertebb tudathasadásban szenvedő spanyol hárfaművész, itt adta elő a telep Ki mit tud-ján az amerikai földrészen először egyedül a Kállai kettőst. Ezt a telep egyetlen épen maradt barakkjának falán kis emléktábla is jelzi.

Miután elfogyasztottuk ebédünket, ahol gyenge idegzetűek a kettőslátás helyett megkóstolhatják még a ropogós ráklábakból készült torkánakad nevű úgyszintén helyi specialitást, apró folklórműsorral kedveskedik Önöknek a helyi pszichiátriai osztály önképzőköre az Én-ek az esőben című; Ambivalencia több évszázados történelmét feldolgozó musical betétdalaiból összeállított műsorral. Ezután fogócska és szabadprogram, majd a késő délutáni órákban továbbutazás a paraguayi Nacibujtatos városába, ahol ismét érdekes meglepetésekkel kápráztatjuk el Önöket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://micsodautjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr33819599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása