Az időjárás nálam:

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Sonja White (törölt): Ha esetleg erre jársz, járj felém is. Vár egy meglepetés ;) (2010.04.15. 12:11) The Mystery of Love
  • blueraincoat: Szia! Én maradtam és egyelőre jó döntésnek látszik, hogy nem kapkodtam el a dolgokat. Köszönöm, h... (2009.03.13. 11:07) Hókusz-pókusz
  • vaneva: szia : ) érdekes...megkértek írjak egy vázlatot Menni vagy maradni címmel, beütöttem a keresőbe ho... (2009.03.12. 21:18) Hókusz-pókusz
  • blueraincoat: Nagyon rendeződni látszik :-). (2009.02.11. 18:33) Érdekes...
  • Sonja White (törölt): És rendeződik? Vagy csak látszik? :) (2009.02.10. 22:34) Érdekes...
  • Utolsó 20

Utazások az életnek nevezett hullámvasúton

Történetek az életemből, az életemről, gondolatok, valamik, zenék, dolgok, amiket emlékül hagyok fiamnak és mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy olvas.

Címkék

Füstölgök

2008.05.28. 07:36 | blueraincoat | Szólj hozzá!

Címkék: mindennapok

Egy kolléganőm, aki a cégben az importért volt felelős még tavaly decemberben felmondott, mert az egyik csomagküldő cég reptéri bázisán négy órában kapott annyi fizetést, amit a mi főnökünk 9-ben bírt neki fizetni. Rendes volt, vállalta, hogy amíg nem találunk helyette mást, visszajön négy órában, ill. segít majd betanítani az utódot. Elindult hát a munkaerőkeresés. Az első körben jelentkeztek vagy húszan, hetet lehetett közülük behívni elbeszélgetésre, a többi hulladék volt. A hétből végül is egy ember maradt talpon, neki meg nem tudtunk annyit fizetni, amennyit kért. Ebben csak annyi volt a meglepő, hogy a fiatal srác kb. 1 évvel ezelőtt, amikor még máshol dolgoztam, jelentkezett oda is, ott is a pénzen bukott meg a dolog, ő azóta sem helyezkedett el. Vagyis elképzelések vannak, addig meg, amíg össze nem jön, anyukáék eltartanak. Érdekes hozzáállás...
Második kör, kb. 15 jelentkező. Itt már kevésbé válogattam, viszonylag későn tudtam visszajelezni a szóba jöhetőknek. Behívtam őket elbeszélgetésre, ők is heten voltak. A hétből eljött egy, kettő visszajelzett, hogy már nem aktuális, a fennmaradó négy annyi fáradságot sem vett, hogy felvegye a telefont, vagy visszaírjon az emilre. Kicsit kezdett eldurranni az agyam és elgondolkoztam, akar-e valaki egyáltalán dolgozni? Sírni azt tud a szájuk, hogy nem találnak melót, fizetési elképzeléseik azok vannak, de dolgozni? Megértem persze, hogy mindenki szeretne sokat keresni kevés munkával, csak közben azt nem veszik tudomásul, hogy "vidéken" (de utálom ezt a szót, megint a két ország : Júdapest és a maradék...) vagyunk, ahol más fizetési viszonyok vannak. A cégünk folyamatosan fejlődik, ergo ha valaki elindul ott, hogy bevállalja az elején kevesebbért, lehet lehetősége az előremenetelre. Ha csak magamból indulok ki, alig egy év alatt a főnök jobbkeze lettem, a fizetésem kb. 20%-ot nőtt. Nem mintha így is túl lennék fizetve, írtam már, hogy még két másodállást kell vállalnom a boldoguláshoz. Sok a meló, nagyon sok. Káosz is van rendesen, de közel 37 évesen én inkább azt tudom már nézni, hogy van valami biztos, amire hónapról-hónapra számíthatok.
Közben a csomagküldő cég bázisa, amit alig egy éve avattak párszáz millióért felépítve, nagy csinadrattával, bezár mert nem rentábilis. Ergo: kolléganőm új melóhely után nézett, ahol bejelentve, "mezei" eladóként már a próbaidő alatt többet fog kapni, mint nálunk külkeresként.
Jött tehát a harmadik hirdetési kör. Eddig három jelentkezővel, akik szóba sem jönnek, mert vagy olyan messze laknak, hogy nem tudják megoldani a bejárást, vagy olyan elképzeléseik vannak a fizetés terén, amik irreálisak jelenleg.
Mi marad? A pénzügyesünk és a marketingesünk segítségével átalakulok irodavezetőből és nagykeresből külkeressé, próbáljuk menteni a menthetőt és gyúrok az infarktusomra, miközben bízok benne, hogy lesz valaki, aki tisztában van a helyi bérekkel és netán még dolgozni is akar.
Ja meg persze füstölgök, szóban; elkísérve napi másfél doboz cigivel.

A bejegyzés trackback címe:

https://micsodautjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr18491229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása