Az időjárás nálam:

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Sonja White (törölt): Ha esetleg erre jársz, járj felém is. Vár egy meglepetés ;) (2010.04.15. 12:11) The Mystery of Love
  • blueraincoat: Szia! Én maradtam és egyelőre jó döntésnek látszik, hogy nem kapkodtam el a dolgokat. Köszönöm, h... (2009.03.13. 11:07) Hókusz-pókusz
  • vaneva: szia : ) érdekes...megkértek írjak egy vázlatot Menni vagy maradni címmel, beütöttem a keresőbe ho... (2009.03.12. 21:18) Hókusz-pókusz
  • blueraincoat: Nagyon rendeződni látszik :-). (2009.02.11. 18:33) Érdekes...
  • Sonja White (törölt): És rendeződik? Vagy csak látszik? :) (2009.02.10. 22:34) Érdekes...
  • Utolsó 20

Utazások az életnek nevezett hullámvasúton

Történetek az életemből, az életemről, gondolatok, valamik, zenék, dolgok, amiket emlékül hagyok fiamnak és mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy olvas.

Címkék

Matusek búcsúja

2008.09.11. 08:30 | blueraincoat | Szólj hozzá!

Címkék: valami

Itt fekszem ebben a dög koporsóban kedves naplóm, amit a hülye fiam vett, annál a temetkezési vállalkozónál, aki a legolcsóbban elkapart és már fentről írom az utolsó sorokat.

Itt áll az egész rokonság, a régi elvtársak, molyirtószagú öltönyökben, az elvtársnők fekete kendőben, a pap valami füstölőt lóbál és kántál, majd odabólint a Safranek elvtársnak, aki elbúcsúztat. Na ezt le kell írnom:

 

- „Khm. Kedves elv..., izé gyászolók! Itt állunk megtört szívvel elhunyt elv.., izé embertársunk Matusek Elemér koporsója mellett, akit furcsa módon ragadott el tőlünk a sors egy meleg szeptemberi délutánon. Szinte látom magam előtt, ahogy hajlott hátával, a neccszatyrában a tablettás borral gyalogol haza magányos menedékébe, ahol a gonosz Elektromos Társaság már hónapokkal azelőtt kikapcsolta az áramot, magára hagyva öregségében és a sötétben nyugdíjastársunk, akivel annak idején vállvetve küzdtünk az impr..., implant...; piszkos mocskos kapitalisták ellen. Drága harcostársunk egyszer csak meg kell, hogy álljon, érzi hogy nehezen veszi a levegőt és arccal az almák közé esik, miközben a kofa csak kiabál az almák után, hogy: „golden állj!”: Kérdezem én ilyen halált érdemel egy olyan ember, akinek a nyilasok '44-ben úgy elverték a veséjét, mint Virág elvtársnak, hogy két hónapig ő is véreset vizelt? Hát nem kedves gyászolók! De hát ilyen az élet, holott a már halott ismeretlen nagy múltbéli író is mondta volt: „látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isá, por ës homou fogymuk”. Így múlt el Matusek Elemér is közülünk, arcra borulva az almák között, utolsó pillantásával, a régmúltba révedve, ahol a a május elsejéken oly büszkén feszített munkásőregyenruhájában. Ismét elment közülünk dicső múltunk egyik nagy öregje, akivel már sosem fogunk semelyik pártüdülőben hajnalig sztolicsnaját vedelni, a büfésnő szoknyája alá pajkosan benyúlva. Mondd Matusek elv.., polg.. izé embertársunk, Te ki egykoron a Kalasnyikovval lőtted az őzeket Kaszópusztán, ilyen szörnyű halált képzeltél el Magadnak? A szívünk megszakad, egy darabja veled száll a sírba, de búcsúznunk kell egymástól. Öleljen hát az kommu..., ökume, ökokommunista testvéreink vére által öntözött alsóbélafenyvespusztai temető anyaföldje, mi pedig fátyolos tekintettel búcsúzunk Tőled szívünkben örökké őrizve emléked; Vitéz Matusek Elemér Császári és Királyi Antifasiszta és Mindennek Ellenálló!”

 

Aztán volt még a siratóasszonyok kántálása, a pap is mondott még valamit, miközben a koporsóm szép lassan aláereszkedett, s a fiam arra gondolt, hogy másnap a kórház büféjének féláron eladja majd a torról megmaradt szendvicseket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://micsodautjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr13657866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása