Az időjárás nálam:

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Sonja White (törölt): Ha esetleg erre jársz, járj felém is. Vár egy meglepetés ;) (2010.04.15. 12:11) The Mystery of Love
  • blueraincoat: Szia! Én maradtam és egyelőre jó döntésnek látszik, hogy nem kapkodtam el a dolgokat. Köszönöm, h... (2009.03.13. 11:07) Hókusz-pókusz
  • vaneva: szia : ) érdekes...megkértek írjak egy vázlatot Menni vagy maradni címmel, beütöttem a keresőbe ho... (2009.03.12. 21:18) Hókusz-pókusz
  • blueraincoat: Nagyon rendeződni látszik :-). (2009.02.11. 18:33) Érdekes...
  • Sonja White (törölt): És rendeződik? Vagy csak látszik? :) (2009.02.10. 22:34) Érdekes...
  • Utolsó 20

Utazások az életnek nevezett hullámvasúton

Történetek az életemből, az életemről, gondolatok, valamik, zenék, dolgok, amiket emlékül hagyok fiamnak és mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy olvas.

Címkék

A Para Béla akták I.

2008.11.17. 20:25 | blueraincoat | 1 komment

Címkék: para béla akták

NBH-s belső informátorunk dacolva a lebukás veszélyével kicsempészte hozzánk a 150 évre titkosított ún. Para Béla aktákat. Az akták létéről, vagy éppenséggel nemlétéről sok éve folyik a vita, a hivatalos szervek tagadják, titkos fórumokon keringenek részletek ugyan az aktákból, de teljes egészében csak most rajtunk keresztül jut el a nyilvánosság fórumának a plénumának az elé, vágatlan verzióban, a maga kegyetlen valóságában.

Pár szóban az akták keletkezéséről: Para Béla a 80-as évek elején került az állambiztonságiak látómezejébe, amikor a miaszentszárberzencei pár titkár „szigorúan bizalmas” felirattal a megyei elvtársakhoz eljuttatta feljegyzéseit. A mindenkori államrend azóta is tagadja, hogy 1982. március 8-án a nemzetközi nőnapot felhasználva konspiratív találkozóra került sor a megyei vezetők között. Szamizdat forrásokból azonban tudunk az eseményről, mely a Kosárfonó és Varrócérna KTSZ ebédlőjében zajlott le, miután a helyi szerv nyomatékosan emelgetve a gumibotját hazaverte a részeges Sombereki portást. Az elvtársak az ügy komolyságára való tekintettel műtős kendőt kötöttek az arcuk elé és csak számmal nevezték meg egymást.

De miért is volt ez a nagy titokzatosság? Miért került hirtelen Para Béla kábelfektető és fusizó antennaszerelő a megyei felsővezetés érdeklődésének középpontjába?

Ezen a mai napig sokat vitatkoznak, de az aktákból egyértelmű választ kapunk: Para Béla munkaidő után fusiban az akkoriban divatos gömb alakú antennákat gyártotta és szerelte fel apósával. Ez egyfajta státusz szimbólum volt, az 1500-as Lada és a bólogató kutya a hátsóablakban mellett, úgyhogy volt munkájuk bőven. Mígnem egy szép nyári napon antennaszerelés közben Bélába vágott a villám, aminek a felesége fogta a nyelét, s ezáltal különleges képességekre tett szert. Többek között képes volt egyszerre két irányba nézni, szemmel verni a mandulát a fáról, ill. megmondani kit fognak feljelenteni csempészett kvarcóra miatt. A megyei főelvtársaknak persze volt mitől félniük, mert arra gondoltak, mi lesz ha Béla nem csak a kvarcórákról tud, hanem arról is, amit ők magánosítottak a köztulajdonból.

A titkos találkozón hamar döntés született, Para Bélát koholt vádakkal másnap letartóztatták és kegyetlen vallatásnak vetették alá, köldökét és hónalját galambtollakkal csiklandozták, wc-re csak a remegő kezű takarítónő kíséretében mehetett ki és még sok egyéb válogatott kínzással próbálták meg rávenni, hogy rejtett képességéről mindent áruljon el.

Az akták ezen vallatások és kihallgatások jegyzőkönyvei, az eredeti hangfelvételek alapján készültek; csak felnőtteknek és erős idegzetűeknek ajánlottak!

 

(folyt.köv(etkezzen)?!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://micsodautjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr27774326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majdnemhelga 2008.11.19. 07:29:09

bePARÁzva várom...:)
süti beállítások módosítása