Az időjárás nálam:

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Sonja White (törölt): Ha esetleg erre jársz, járj felém is. Vár egy meglepetés ;) (2010.04.15. 12:11) The Mystery of Love
  • blueraincoat: Szia! Én maradtam és egyelőre jó döntésnek látszik, hogy nem kapkodtam el a dolgokat. Köszönöm, h... (2009.03.13. 11:07) Hókusz-pókusz
  • vaneva: szia : ) érdekes...megkértek írjak egy vázlatot Menni vagy maradni címmel, beütöttem a keresőbe ho... (2009.03.12. 21:18) Hókusz-pókusz
  • blueraincoat: Nagyon rendeződni látszik :-). (2009.02.11. 18:33) Érdekes...
  • Sonja White (törölt): És rendeződik? Vagy csak látszik? :) (2009.02.10. 22:34) Érdekes...
  • Utolsó 20

Utazások az életnek nevezett hullámvasúton

Történetek az életemből, az életemről, gondolatok, valamik, zenék, dolgok, amiket emlékül hagyok fiamnak és mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy olvas.

Címkék

Filmajánló

2008.09.28. 19:53 | blueraincoat | Szólj hozzá!

Címkék: zene filmajánló

Carlos Saura: A hetedik nap

Kultúra megfizethető áron? Létezik. Szombaton betévedtem az Intersparba, láttam vannak nagyon óccsó DVD-ik, gondoltam hát, egy életem, egy halálom, hátha találok valamit, amivel elütöm ezt a borongós napot. Sikerült is többek között a fent említett filmet, -ami valós eseményeket mesél el- potom 299 ft-ért beszereznem.

Szerintem nagyon jó és megdöbbentő film, amit érdemes megnézni.

Az ajánlót, ill. a megtörtént események leírását a www.cspv.hu-ról loptam. A zene pedig az egyik betétdal, amit már a 90-es években is nagyon szerettem:

A Jiménez és a Fuentes család közt régi véres ellentétek feszülnek. Az ellenségeskedés abban az időben kezdődött, amikor Amadeo Jiménez és Luciana Fuentes rövid ideig együtt jártak. Miután szakítottak, a két család viszálya, amelyet eredetileg egymással szomszédos földjeik határainak kijelölése robbant ki, mind jobban elvadul, s a község utcáin elszabadul az erőszak. Isabel Jiménez, tizenöt évesen, miközben épp első szerelmét éli, meg akarja ismerni e gyűlölet gyökerét, amely kis híján árvává tette. Kedvese, Chino segítségével, lassanként fölfejti ezt a bosszúvágy és rivalizálás táplálta sötét szövevényt, amely egész családja jövőjét fenyegeti: apjáét, Joséét, anyjáét Carmenét, s húgai, Antonia és Encarnación jövőjét. Egy efféle kis községben mindenki tud valami titkot. Még a falu bolondja is tud mesélni valami érdekeset. Isabel apránkint összerakosgatja a mozaikokat. A szövevényt csak tovább bonyolítja a Fuentes testvérek - Luciana, Antonio, Jerónimo, Emilio és Ángela - ádáz gyűlölete a Jiménez család és a község összes lakosa iránt, akik arra kényszerítették őket, hogy másik faluba költözzenek. Jerónimo - akit azért ítéltek börtönbüntetésre, mert szemtől szemben Joséra támadt, s megpróbálta megölni - meghal a börtönben, s talán ez adja a meg a lökést a Fuenteseknek a leszámolásra, amely a községet dantei pokollá változtatja.

A valóság...

A PUERTO URRACÓI VÉRENGZÉS
két bosszúszomjas fivér

A mai Spanyolország egyik legvéresebb mészárlása Puerto Urraco községben történt (Badajoz), egy nyugodt, alig 200 lakosú kisközségben, amelyben két család az Izquerdo család (akiket a községben "Meztéllábas"-oknak) és a Cabanillas család (közismertebb nevükön az "Amadeók") már több mint harminc éve viszálykodott egymással egy földprobléma miatt.
1967-ben, a gyűlölet elmélyült a két család között, amikor Luciana Izquerdo és Amadeo Cabanillas beleszeretett egymásba, s ez a szerelem azzal végződött, hogy Jerónimo Izquerdo megölte Amadeót.
Évekkel később egy gyújtogatás következtében keletkezett tűzvészben meghal Isabel Izquerdo, s fiai Antonio és Emilio a Cabanillas családot vádolják a gyújtogatással.
Antonio és Emilio Izquerdo azonban csak 1990. augusztus 26-án teljesíti be bosszúját egy igazi mészárlással.
Este tíz óra tájban, Antonio és Emilio vadászpuskával állnak lesben az utcán, s várják ellenségeiket a Cabanillasokat.
A 14 és 12 éves két kislány, Antonia és Encarnación Cabanillas végigsétál az utcán: két jól irányzott lövés vet véget az életüknek.
A lövések hallatára az 57 éves Manuel Cabanillas kilép a közeli bárból, s ő is ott hal meg.
Antoniót, Manuel Cabanillas fiát a hátán sebesítik meg, s egész életére tolószékbe kényszerül.
Az Izquerdo fivérek minden kontrolljukat elveszítve már nemcsak a Cabanillasokra lőnek, de mindenre, ami mozog.
Egy helybeli asszony, Araceli Murillo a háza kapujában esik össze holtan, amikor eltalálja a lövés.
Manuel és Reinaldo Benítezt akkor gyilkolják meg, amikor kocsijukon menekülni próbálnak.
José Pencót, egy másik helyi lakost akkor lövik keresztül a kocsijában, amikor éppen menteni próbál néhány sebesültet.
A csendőrség egyik járőrkocsija a lakosok értesítésére kimegy a helyszínre, s az Izquerdo fivérek súlyosan megsebesítik a két csendőrt.
A fivérek a hegyekbe menekülnek, mielőtt még újabb csendőrök érkeznének.
Több mint kétszáz csendőr fésüli át soha nem látott méretű felkészültséggel, kutyákkal és helikopterekkel a hegyet, az Izquerdo fivéreket keresve.
Emilio Izquierdót egy falusi házban találják meg, Antoniót pedig a hegyen kapják el.
Angela és Lucía Izquerdo, Antonio és Emilio húgai, akiket a mészárlás kitervelésével vádolnak, eltűnnek, mielőtt még letartóztathatnák őket; a rendőrség néhány nappal később Madridban talál rájuk.
A pszichiáterek megállapítják, hogy Angela és Lucía a bűntett felbujtói, súlyos elmezavarban szenvednek.
Az Izquerdo fivérek által véghez vitt mészárlás eredménye kilenc halott és tucatnyi sebesült volt.
Antoniót és Emiliót 700 év börtönbüntetésre ítélték, húgaikat pedig a méridai elmegyógyintézetbe zárták.
Ez Spanyolország bűnügyi történetének egyik legtragikusabb epizódja.
Reméljük, soha nem történik hasonló.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://micsodautjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr46686104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása