Az időjárás nálam:

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Sonja White (törölt): Ha esetleg erre jársz, járj felém is. Vár egy meglepetés ;) (2010.04.15. 12:11) The Mystery of Love
  • blueraincoat: Szia! Én maradtam és egyelőre jó döntésnek látszik, hogy nem kapkodtam el a dolgokat. Köszönöm, h... (2009.03.13. 11:07) Hókusz-pókusz
  • vaneva: szia : ) érdekes...megkértek írjak egy vázlatot Menni vagy maradni címmel, beütöttem a keresőbe ho... (2009.03.12. 21:18) Hókusz-pókusz
  • blueraincoat: Nagyon rendeződni látszik :-). (2009.02.11. 18:33) Érdekes...
  • Sonja White (törölt): És rendeződik? Vagy csak látszik? :) (2009.02.10. 22:34) Érdekes...
  • Utolsó 20

Utazások az életnek nevezett hullámvasúton

Történetek az életemből, az életemről, gondolatok, valamik, zenék, dolgok, amiket emlékül hagyok fiamnak és mindenkinek, aki megtisztel azzal, hogy olvas.

Címkék

Szavak

2008.05.05. 07:18 | blueraincoat | 1 komment

Címkék: gondolatok

Meg tudod fogalmazni, mi a boldogság és mi az öröm? Nagyon filozofikus gondolatok, de erről agyaltam tegnap éjjel. Magukat a szavakat nem nagyon tudom értelmezni, vagy elmagyarázni, mit is értek alattuk.
Boldogságot érezhetsz valaki iránt, vagy akkor ha valami a tiéd lesz. Örülni pedig lehet mindennek. Akár egy apró virágnak, egy illatnak, egy embernek. A két szó szervesen kapcsolódik egymásba, mégis nagyon különböznek.
Ha keresed a boldogságot és úgy véled, megtaláltad, egy idő után félni kezdesz, hogy elveszted. Ragaszkodsz hozzá, csak a magadénak akarod tudni, de félsz, hogy tovatűnik, és ez lassan át fogja járni minden tagodat és gondolatodat. A boldogság valahol félelem attól, hogy elveszítünk valamit, ami tulajdonképpen soha nem is volt a miénk. Ha a boldogságot keresed, sosem lehetsz az. Csak ideig-óráig, amíg az a félelem, a boldogság elvesztésének esélye rád nem tör. S onnantól ne tudsz felhőtlenül az lenni, mert az agyadba befészkelik magukat a gondolatok. Olyan szavaknak mozdulatoknak kezdesz el jelentőséget tulajdonítani, amiknek nem is kellene. Értelmet keresel, mögé akarsz látni dolgoknak, amiben alapvetően nincs semmi értelem.
Az öröm más. Bárminek lehet örülni. Az élet apró ajándékainak, embereknek, találkozásoknak, játékoknak. Ha örülsz, abban nincs a vesztés lehetősége. Az öröm is eltűnhet persze, de csak akkor, ha azt a kezdet kezdetén nem rejtetted el a szívedbe.
Nem szabad keresni a boldogságot, mert akkor csak csalódás fog érni, mert olyankor mindig birtokolni akarsz valamit, miközben a semmit markolod.
Én már nem a boldogságot keresem, az örömöt. Azt az örömöt, amit mostanában találtam meg egy játszótárs és a mi édes kis játékunk személyében. És ez olyan öröm, amit csak "két egyféle ember" érezhet egymás iránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://micsodautjaim.blog.hu/api/trackback/id/tr78454277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki 2008.05.06. 20:34:42

Időnként oly könnyedén dobnék el veled együtt bármit magamtól. Nem gondolva arra, hogy ezzel azt a kötőt oldanám le, mi kihúzott a szakadékból. És mibe, valahányszor utam mentén újabb szakadékot látok, bizalmasan kapaszkodhatom. Tudom, hogy nem könnyű mellettem, „Nehéz eset vagy!” –vághatnád a fejemhez, de mégis kitartóan fogod a kezem, és körém bogozva mentőköteled, minden erőddel igyekszel a szakadék mélyétől távol tartani engem. Azt mondjuk játék!! Játék!!???Játsszunk hát!
Öröm, vagy boldogság?? Én azt mondom, aki örülni tud, az boldog ember!

Köszönöm neked!
süti beállítások módosítása